Cu motocicleta prin județul Mureș

Județul Mureș îi așteaptă pe iubitorii de motociclism cu o mulțime de experiențe minunate. În inima Transilvaniei, relieful este foarte divers, așa că poți explora peisaje de câmpie, de deal și de munte în aceeași zi, în timp ce imaginile magnifice se desfășoară în fața ta. Am planificat un traseu grozav pentru tine, așa că rămâi cu noi ca să explorăm împreună județul Mureș pe două roți!

Înainte să pornești, aruncă o privire și la propunerea noastră!

Turul cuprinde aproximativ 460 km, care pot fi parcurși în două zile,  într-un ritm confortabil, însă, poți să-l parcurgi și într-o singură zi, dacă pornești devreme. Nu contează de unde începi, poți să intri pe traseu din orice direcție ai sosi în județul nostru.

În prima zi ne-am propus să parcurgem 220 km, la finalul cărora te poți relaxa la Sovata, la una din numeroasele posibilități de cazare din stațiune!

Turul începe din Târgu Mureș, în direcția Reghin, iar în drum îți recomandăm să vizitezi castelul Máriaffy din Sângeorgiu de Mureș și castelul Teleki din Gornești sau chiar muzeul etnografic Anton Badea din Reghin. De aici, te poți îndrepta în direcția nord-est, pe drumul șerpuit și fascinant de-a lungul râului Mureș, care face deja parte din Rezervația naturală Mureșul de Sus. Oprește-te la Castelul Kendi-Kemény din Brâncovenești, pentru o incursiune în istoria Transilvaniei nobiliare! Continuă apoi spre Miercurea-Nirajului, unde poți face o scurtă pauză, înainte de a urca pe drumul sinuos al dealului de la Măgherani, către Sovata. Oprește-te în vârful dealului și fă câteva fotografii cu panorama incredibilă ce ți se întinde în fața picioarelor, apoi continuă-ți călătoria spre Sovata, unde vei putea petrece o după-amiază plăcută plimbându-te în jurul Lacului Ursu - cel mai mare lac heliotermic din lume!

Pentru a doua zi, am planificat un traseu de 240 km, cu punctul final la Târgu Mureș. Începe-ți aventura pornind din Sovata spre Sângeorgiu de Pădure. În drum te poți opri la o cafea cu vedere panoramică la Restaurantul Gerendás, iar dacă tot ești aici, ai putea încerca și un scurt zbor de agrement cu avionul ultraușor de pe aerodromul de peste drum! Odată ajuns la Sângeorgiu de Pădure, nu rata o vizită la Castelul Rhédey și virează apoi spre Lacul Bezid, unde pe lângă peisajul fermecător, poți admira Parcul Memorial Bezidul Nou, „satul sculpturilor funerare” sau poți chiar să te dai cu barca.

Părăsește lacul Bezid și îndreaptă-te spre zona săsească. Începe cu o vizită la Sighișoara, cetatea medievală construită de sași, aflată pe lista patrimoniului UNESCO! Plimbă-te pe străduțele șarmante din cetate, acoperite cu piatră cubică și urcă în Turnul cu Ceas pentru o panoramă fermecătoare deasupra zidurilor înalte ale cetății. Dacă tot ești aici, poți face un mic ocol, pentru a vizita Biserica fortificată din Saschiz sau Castelul Bethlen din Criș. Revino apoi în direcția orașului Târgu Mureș, pe valea Târnavei Mari, spre Târnăveni. Admiră zona viticolă a Târnavelor, cu coline îmbietoare acoperite cu vie și oprește-te pentru o vizită la Crama Villa Vinea, unde poți cumpăra vinuri premiate la concursuri internaționale. Continuă de aici spre nord, spre Zau de Câmpie, zonă renumită pentru lacurile de pescuit și peisaje domoale, de câmpie. Dacă cumva ajungi aici în luna mai, delectează-te cu vizitarea Rezervației Bujorilor de Stepă din Zau, care înfloresc în această perioadă a anului. Întoarce-te spre Târgu Mureș și încheie-ți aventura pe două roți privind apusul deasupra orașului de pe Platoul Cornești. 

Poți citi în detaliu despre obiectivele turistice menționate de-a lungul traseului pe site-ul nostru și, dacă acest lucru nu ar fi fost suficient pentru a te convinge să explorezi județul Mureș cu motocicleta, urmărește videoclipul nostru despre toată această experiență!

Deci, când pornești?

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay