Târgu Mureș - Castelul Teleki Gornești

Descriere

Nu trebuie să ai echipament de ultimă oră ca să te bucuri de o tură cu bicicleta în afara orașului. Însă ar fi bine să ai o bicicletă de încredere, pregătită de sezon, o cască și îmbrăcăminte comodă. Nu strică să porți ochelari de soare, o haină de ploaie sau vânt și ceea ce e foarte important, să nu uiți de apă! În rest, îți poți chema prietenii sau familia și vă puteți opri la un picnic într-o poieniță sau în orice alt loc care vă place. 
Înainte de a porni la drum, trasează-ți itinerarul și folosește o hartă. Poți folosi diferite aplicații în care-ți marchezi traseul propus (și poți chiar să-l împarți cu colegii tăi de drum), care îți vor arăta distanța totală, diferențele de nivel și timpul estimat. Așa vei ști exact la ce să te aștepți. 
O altă recomandare ar fi să-ți propui un traseu în care vei putea vedea sau vizita un obiectiv turistic sau să faci un circuit, adică să nu te întorci pe același drum pe care ai pornit. 
În cele ce urmează, îți propunem un traseu de agrement în jurul orașului Târgu Mureș, care te duce la Castelul Teleki din Gornești, pe care-l poți vizita, ocazie bună pentru a-ți trage sufletul și a te pregăti de drumul de întoarcere.

Itinerar: Târgu Mureș – Sângeorgiu de Mureș – Tofalău – Săcăreni – Călușeri – Pădureni – Gornești – Chinari – Târgu Mureș.

De vizitat: Castelul Teleki din Gornești

Castelul Teleki a fost construit în stil Baroc, între anii 1771-1778, pe locul unei fortificații
mai vechi. Are un plan în formă de U, având o cupolă centrală înaltă deasupra Sălii de recepție, tipică stilului de construcție Grassalkovich. Parcul castelului a fost inițial de inspirație franceză, ca la finalul sec. al XIX-lea să fie transformat în grădină în stil englezesc. În 1949 ansamblul a fost naționalizat, iar în 1956 a fost transformat în preventoriu TBC pentru copii. A fost retrocedat foștilor proprietari în 2006 și introdus în circuitul turistic începând cu 2011, după ce a ajuns în proprietatea familiei Teleki.

Adresa: Gornești nr. 479
Ore de vizitare: deschis zilnic între 10:00 – 18:00
Telefon: +40 749356134
Se organizează tururi ghidate, la cerere, cu programare telefonică prealabilă.
 
Distanță totală : 45 km
Din care -  în oraș : 0 km | șosea : 10 km| drum de țară: 35 Km
Dificultate : începător 
Harta: https://www.bikemap.net/en/r/5861166 

Traseu recomandat și realizat de Pro Biciclo Urbo

În apropiere...

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay